ACTIVITATI

FUN STUFF

INSULA SKIATHOS, GRECIA
14-21 SEPT 2024

Pentru achiziționarea oricăruia dintre aceste servicii opționale vă rugăm să ne contactați la adresa:

INCHIRIERE MASINA

Insula Skiathos poate să fie parcursă dintr-o parte în alta în aproximativ 15 minute cu mașina, punctele de interes fiind de-a lungul unui drum de 10 km. Deși există soluții de transport în comun bine puse la punct, (autobuz ce vine odată la 10-15 minute până la ora 01:00 noaptea sau taxiuri cu prețuri accesibile), se poate să doriți să vă închiriați un mediu de transport personal.

Astfel, vă venim în ajutor cu două opțiuni de mașini:

  • Suzuki Jimny 4×4 – aceasta este una dintre cele mai des întâlnite mașini de pe insulă, clienții care aleg acest model având și posibilitatea să meargă să exploreze drumurile off-road de pe insulă
  • Mașină clasă mică

Important de menționat este faptul că în Grecia, spre deosebire de România, se poate conduce legal cu o limită a alcoolemiei de 0,05%.

Se pot închiria și la fața locului.

INCHIRIERE BARCA

Datorită vânturilor puternice ce vin în partea de nord a insulei, majoritatea populației și a plajelor turistice se află în sudul insulei. Cu toate acestea, nu înseamnă că partea de nord a insulei nu are nimic de oferit. Aici se regăsesc zeci de plaje sălbatice, care pot fi explorate în principiu doar de pe mare.

Prețul închirierii unei bărci diferă în funcție de numărul de persoane și tipul de ambarcațiune aleasă.

Persoanele fără permis de ambarcațiune pot închiria barcă de maxim 4 persoane.

Se pot închiria și la fața locului.

AVENTURA 4x4

Descoperă secretele paradisului din Skiathos. Un traseu uimitor de 60 km în care vei explora insula și vei asista la frumusețea ascunsă a naturii care poate fi găsită doar în Insulele Sporade. Vizitează Mănăstirea Evangelistria, una dintre cele mai importante atracții ale insulei, Kastro, castelul din vechiul orașul Skiathos, biserica Agios Alexandros, unde se află cea mai frumoasă panoramă asupra orașului, plaja Kechria, mănăstirea Kounistra, plaja și pădurea Mandraki, în timp ce te bucuri de natura și peisajele insulei Skiathos.

ISLAND HOPPING

O oportunitate bună de a vizita cele două insule care împreună cu Skiathos, compun complexul poradilor de Nord – Skopelos și Alonissos – într-o singură zi, în timp ce te vei bucura de mare și de soare. Barca va pleca din portul Skiathos la aprox. 09:45 dimineața, plecând în direcția Skopelos. După 1,5 ore de navigare, vei avea ocazia să te plimbi pe străzile pitorești ale insulei. Apoi plecând din Skopelos, barca va naviga spre Alonissos, unde vei putea vizita vechiul oraș și te vei bucura de vederi spectaculoase asupra Mării Egee.

ECHITATIE

Skiathos este cunoscută pentru frumusețea sa naturală cu păduri de pini, trasee ascunse de mers pe jos, plaje uimitoare și lacuri liniștite. Poți porni într-o aventură de explorat doar câteva dintre priveliștile uluitoare ale insulei în cel mai bun mod posibil, pe cal. Experiența este dedicată atât persoanelor începătoare, cât și celor avansate.

TURUL SFÂNT

Un tur pentru cei interesați de istoria și cultura locală. Turul începe cu biserica Arhanghelilor unde te poți bucura de o priveliște minunată și un tur al vechii biserici. Turul continuă cu Biserica Fecioarei Maria urmat de Mănăstirea Evagelistria, construită într-o vale bogată de vegetație pentru a fi ascunsă de pirați. Această mănăstire este singura mănăstire încă activă pe insula Skiathos, aceasta având o istorie fascinantă de mai mult de 200 de ani, una din poveștile asociate acestui locaș fiind crearea primului steag Grecesc.

Cu siguranță acest tur este o modalitate frumoasă de a-ți petrece o după-masă liniștită și spirituală departe de agitația lumii moderne.

SAILING CRUISE

Experimentează o după-masă magică pe un velier de maxim 12 persoane și vizitează insulele din apropierea portului Skiathos în direcția în care te poartă vântul. Bucură-te de razele soarelui pe punte, alături de priveliștile spectaculoase ale insulelor sporadice înconjurătoare și a Mării Egee. Această aventură pe mare în jurul insulei include și un prânz, pentru a avea o experiență completă.

SCUBA DIVING

Pentru pasionații de senzații tari, dar și cei curioși de o experiență cu totul inedita, puteți încerca o scufundare în lumea subacvatică din Skiathos. Locul de întâlnire este la Diving Center-ul situat lângă faimoasa plajă Koukounaries. După o sesiune teoretică de 30 de minute în care sunt explicate echipamentele și regulile care trebuie urmate pentru un dive în siguranță, urmează un prim dive până la 6 metrii unde te poți bucura de magica lume subacvatică. Pentru cei curajoși și încrezători, un dive adițional poate fi experimentat după o scurtă călătorie cu barca, în acest al doilea dive adâncimea maximă fiind de 12 metri. O experiență potrivită atât pentru începători, cât și pentru cei care au mai făcut scufundări în trecut.

SNORKELING SAFARI

Alături de instructor prietenoși și calificați, într-o echipă de maxim 20 de persoane, poți descoperi fascinanta lume subacvatica a Mării Egee, pe barca ”Explorer 2”. Bucură-te de Plaja Koutsouris, situată în spatele insulei Kanapitsa, unde vei petrece o oră jumăte pentru a te bucura de priveliștile superbe de sub apă. A doua locație din acest safari este în jurul insulei Tsougrias, unde locația puțin mai izolată dă oportunitate lumii marine să se dezvolte în totalitate. După un scurt prânz, ultima locație de dive este pe mica insulă Arkos, unde poți explora împrejurimile. Cu ajutorul indicațiilor instructorilor, poți să te aventurezi și în tehnici de free diving (diving fără echipament) pentru a avea o aventură completă. Toată experiența ocupă o zi întreagă de plajă, începând la ora 10:30, întoarcerea în portul Skiathos fiind la ora 17:00.