FAQ

Fie că te interesează destinațiile, cazările, unde mănânci sau detalii mai fine despre aventura ta, secțiunea noastră de Întrebări Frecvente (FAQ) este aici să te ghideze.

WHAT EVER FLOATS YOUR BOAT

Nu găsești ceea ce cauți? Nu ezita să ne scrii. Următoarea ta experiență de neuitat te așteaptă.

Bagajul de sailing ar trebui să fie asemănător cu cel pe care îl faci atunci când mergi la mare: costume de baie și haine casual pentru serile în care se acostează în porturi. De cele mai multe ori, jumătate dintre haine nu vor fi purtate, pentru că îți vei petrece 80% din timp în costum de baie. Încălțăminte: pantofii cu toc nu sunt recomandați în niciun caz, încearcă să-i schimbi cu încălțăminte lejeră – sandale, papuci de apă sau flip flops.

Fiecare barcă, indiferent de mărime, este echipată cu 1-2 prosoape/pers, iar lenjeria de pat este și ea inclusă. Îți recomandăm să îți aduci propriul prosop de plajă, pentru că vom petrece mult timp în golfuri pustii.

Vei dormi pe barcă. Cabinele sunt echipate cu paturi duble și toate au spațiu de depozitare. Una dintre cele mai mari plăceri ale unui entuziast în sailing este dormitul pe barcă. Nu e nimic mai liniștitor decât sunetul mării noaptea!

Iahturile au zone de bucătărie complet echipate cu spațiu de depozitare pentru consumabile și o ladă frigorifică pentru mâncare și băuturi. Noi te încurajăm să îți pregătești mese ușoare și rapide la bord, și să încerci gastronomia locală la taverne. În nopțile în care vom ancora în golfuri pustii, va fi nevoie să-ți arăți talentele culinare echipajului tău.

Fiecare barcă are două sau mai multe toalete, în funcție de dimensiune. Deși sunt mici, băile oferă tot confortul necesar, inclusiv apă caldă. Poți folosi și dușul exterior pentru a te clăti de apa sărată după ce ai intrat în mare. Rezervoarele de pe barcă oferă o cantitate limitată de apă, însă pot fi umplute în porturi contra unei taxe. Utilizează cu măsură resursele de apă de pe barcă.

Da. Când stăm ancorați în porturi, barca este conectată la țărm și are o putere de 230V. În timpul navigației, puterea este de 12V și este similară cu o mufă de mașină sau porturi USB la bărcile mai noi, putând fi folosită pentru încărcarea telefoanelor și, desigur, pentru a menține frigiderul funcțional. În funcție de dotare, unele bărci au generatoare de curent electric.

Acostăm de fiecare dată într-un loc nou, fie că va fi într-un port sau într-un golf spectaculos. Marea va fi liniștită, iar pe timpul nopții mișcarea generată de valurile mării nu ne va crea disconfort.

Membrii echipajului, adică tu și cei care sunt cu tine pe barcă. Există supermarketuri în toate marinele de unde se pleacă. Ai nevoie de o listă de cumpărături și de câțiva oameni care să te ajute cu toate acestea. Alimentele perisabile, sau cele care merită savurate proaspete, pot fi reaprovizionate o dată la 2-3 zile: pâine, legume, fructe, iaurt sau ouă, întrucât se găsesc în toate marinele, iar spațiul de depozitare la bord este limitat.

Există și persoane care pot acuza genul acesta de senzație ușor neplăcută, care este provocată, defapt, de urechea noastră internă, principalul centru de echilibru. Din fericire, există numeroase soluții pentru ele, deci nu trebuie să te îngrijorezi. De la medicamente dedicate care pot fi luate înainte de plecare, la trucuri marinărești care funționează de fiecare dată. Skipperul tău va fi atent pentru a anticipa și rezolva orice situație neplăcută.

Ne vom bucura de frumusețile naturii, navigând de-a lungul coastei, oprind pe plaje, în golfuri spectaculoase sau vom traversa către o nouă insulă. 

Traseul va fi realizat astfel încât durata de navigare zilnică să fie scurtă, de 1 până la 4 ore, așadar, nu vom naviga în larg.

Înainte de orice, trebuie să știi că majoritatea timpului vei sta pe barcă, pe plaje și în golfuri spectaculoase. Barca este, practic, hotelul tău. Dar de data aceasta, hotelul te va plimba în toate locurile unde vrei să ajungi și vei avea șansa să observi cele mai superbe locuri chiar din confortul ”sufrageriei” tale.

Fie că te trezești dimineața devreme să admiri răsăritul, să faci o baie în mare sau să găsești locul cu cafea perfectă, pe barcă te poți organiza cum vrei tu. Poți chiar și să dormi până la prânz.

De-a lungul zilei, activitatea principală va fi navigarea. Te poți relaxa pe punte cu un cocktail, sau poți trece la cârmă, unde skipper-ul tău îți va fi alături și te va învăța câteva tehnici de navigare. Ne vom plimba pe apă câteva ore în fiecare zi, până când vom ajunge la următoarea destinație.

Pe lângă activitățile de pe barcă, în timpul zilei ne vom opri din când în când pentru a înota în mare. Nimic nu merge mai bine ca o baie, mai ales în zilele toride de vară. În aceste pauze vei putea face diverse activități precum snorkeling, plimbări cu bărcuța sau vei putea să te dai cu stand up paddle-ul.

Fiecare zi este destinată unei noi locații care merită să fie explorată, așadar acostăm zilnic, fie că este vorba de porturi sau de golfuri virgine. Este ocazia perfectă să încerci gastronomia locală, să descoperi insulele și poveștile lor, sau să-ți încânți echipajul cu abilitățile tale de bucătar.

Odată acostați, serile ți le vei petrece în compania echipajului tău la un pahar de prosecco rece, dar și în compania celor mai spectaculoase apusuri, care vor rămâne cu tine pentru totdeauna.

Dacă este vorba de un catamaran, acesta va folosi una din cabinele special destinate pentru skipper. În cazul velierelor, va folosi canapeaua din zona de living.

Dacă vrei să navighezi cu un anumit skipper pe barca ta, solicitarea trebuie făcută în cel mult 15 zile de la data la care ai făcut rezervarea. Dacă depășești acest termen, solicitarea ta nu va fi luată în considerare.

Nu toate solicitările sunt garantate, iar acest lucru poate fi din mai multe motive. Însă nu trebuie să îți faci griji. Întreaga noastră echipă este extrem de pregătită și capabilă din punct de vedere profesional, așadar îți va fi desemnat un skipper fantastic care va avea grijă ca săptămâna ta să fie perfectă!

Indiferent de pachetul pe care îl rezervi, fiecare iaht include un skipper. El este conducătorul iahtului, ghidul întregului echipaj și, după o săptămână petrecută împreună, va fi și un bun prieten.

Când te întorci în portul de bază pentru check-out, depozitul tău de garanție va fi returnat, cu condiția să nu se fi produs daune pe barcă, pierderi de obiecte/bunuri ale bărcii, să nu existe toalete înfundate și să fie achitată alimentarea cu combustibil.